Patelnia do steków DRY AGER®
Patelnia do steków DRY AGER® z wzorem
Patelnia do steków DRY AGER®
Wzór Dry Ager
Patelnia stekowa
Patelnia do steków DRY AGER®
Patelnia do steków DRY AGER® z wzorem
Patelnia do steków DRY AGER®
Wzór Dry Ager
Patelnia stekowa

Patelnia do steków DRY AGER®

Średnica patelni: 28 cm
Odpinana rączka.

DX0086
850,00 zł
Brutto

Zapytaj o produkt

Zapytaj o produkt

Patelnia do steków DRY AGER®

Patelnia do steków DRY AGER®

Średnica patelni: 28 cm
Odpinana rączka.

Prosimy wypełnić poniższe pola formularza, biuro obsługi klienta skontaktuje się z Państwem najszybciej jak to możliwe.

* Pola wymagane

Anuluj lub 

 

Patelnia do steków DRY AGER® to innowacyjne rozwiązanie do przyrządzania mięs w bardzo wysokiej temperaturze. Materiał, z którego została wykonana doskonale utrzymuje ciepło. Unikalny wzór na powierzchni zapewnia jedyny w swoim rodzaju wygląd steków. Zdejmowana rączka pozwala użytkować patelnię także w piekarniku.

Średnica patelni: 28 cm

Odpowiednia do wszystkich rodzajów kuchenek. Może być myta w zmywarce.

Patelnia stekowa - cechy:

  • nieprzywieralna, plazmowa powierzchnia z tlenku tytanu pozwala na redukowanie ilości tłuszczu podczas smażenia
  • dobre utrzymywanie ciepła i równomierne jego oddawanie sprawia, że proces smażenia także jest równomierny
  • niepowtarzalny charakter steków dzięki unikalnemu wzorowi na powierzchni

Wskazówka: Najlepszym sposobem na czyszczenie patelni jest ręczne mycie ciepłą wodą z niewielką ilością detergentu do mycia naczyń.

Patelnia stekowa DRY AGER® to wysoka jakość materiałów, wygoda użytkowania i wyśmienite efekty.

Jak przyrządzić stek wołowy na patelni?

Oprócz posiadania odpowiedniej patelni, przyda się mieć na uwadze kilka ważnych wskazówek. Zanim będziesz poddawać mięso obróbce termicznej, doprowadź go do temperatury pokojowej. To fundamentalna zasada, której złamanie może skutkować niesatysfakcjonującym efektem kulinarnym. Zimny kawałek mięsa będzie się bardziej gotował aniżeli smażył. Tłuszcz będzie się palił i nie zapewni odpowiedniej warstwy ochronnej. Jeśli zadbasz o to, pamiętaj również o konieczności odpoczywania mięsa po usmażeniu. Pozostaw je na kilka minut, by zawarte wewnątrz soki zdołały się uspokoić i nadać ostateczny smak. Dopiero teraz przejdź do przyprawiania.

Jakie mięso na stek?

Wybierając mięso z przeznaczeniem na steki wołowe, należy wiedzieć o tym jak duży wpływ ma proces jego dojrzewania. Kupując gotowe, sezonowane steki masz pewność, że wynik końcowy będzie znacząco lepszy, niż na zwykłym, świeżym kawałku mięsa. Jeśli jesteś miłośnikiem dobrych steków otwartym na przygody kulinarne, możesz sięgnąć po specjalne woreczki membranowe A-vac, w których jesteś w stanie samodzielnie dojrzewać wołowinę. Zrobisz to w domowej lodówce, przy czym musisz postępować zgodnie z załączoną instrukcją. Rozwiązanie wymaga posiadania pakowarki próżniowej, z pomocą której zamkniesz woreczek przed rozpoczęciem dojrzewania.

Brak komentarzy

Akcesoria

Produkt dodany do ulubionych
Dodano do porównania