Woreczki do gotowania sous vide

Woreczki do gotowania sous vide

Worki próżniowe R-Vacuum

59,77 zł
worki moletowane jakości Premium grubość: 95µm sprzedawane, w zależności od wymiaru, po 50 lub 100 sztuk PROMOCJA - Rozmiar 34 x 50 cm (-25% ceny) Wybierz rozmiar woreczków z poniższej listy:
Pokazano 1-10 z 10 pozycji

Woreczki do gotowania metodą sous vide - wyselekcjonowana grupa worków, spełniających wszelkie normy bezpieczeństwa, nadających się do gotowania. Do wyboru worki do pakowarek listwowych, komorowych a także szuflad do pakowania próżniowego. Neutralne dla smaku i zapachu. Worki do sous vide są przystosowane także do wieloletniego przechowywania produktów spożywczych w chłodniach i lodówkach. Mocne i wytrzymałe.

Jakie worki do sous vide?

W tej metodzie gotowania, produkt spożywczy, zamknięty próżniowo w woreczek, poddawany jest obróbce termicznej przez dłuższy czas. Ważne zatem, aby stosowana folia spełniała określone normy bezpieczeństwa. Wysoka jakość worków ma tu szczególne znaczenie.

Gładkie czy moletowane?

To jaki rodzaj folii należy wybrać, zależy od posiadanego urządzenia do zamykania próżniowego. Jeśli jesteś właścicielem pakowarki próżniowej listwowej (najczęstszy rodzaj użytkowany w domach), konieczne jest stosowanie worków moletowanych. Ich strukturyzowana powierzchnia umożliwia sprawne usuwanie powietrza z wnętrza opakowania. Posiadacze pakowarek komorowych mogą sięgnąć po tańsze, gładkie woreczki, z którymi bez problemu urządzenia te współpracują.

Co ciekawego wśród oferty worków do sous vide?

Nasz sklep posiada wiele propozycji folii, które możesz zastosować podczas gotowania sous vide. Obok tradycyjnych worków próżniowych, gładkich i moletowanych, znajdziesz:

  • Worki strunowe do sous vide – to możliwość dla wszystkich, którzy nie posiadają pakowarki próżniowej. Oferowane woreczki mają wbudowany wentyl, za pośrednictwem którego usuwamy powietrze. Do tego celu będziesz potrzebować elektrycznej pompki marki VESTA. Jest niewielka i bardzo wygodna w użytkowaniu.
  • Woreczki moletowane z paskiem chłonącym płyny Vesta – to propozycja rozwiązania dedykowanego do zamykania mięsa, przy którym pojawia się problem wilgoci. Zintegrowany chłonny pasek ogranicza jej przedostawanie wraz z powietrzem i zmniejsza niebezpieczeństwo powstania nieszczelności.
  • Worki próżniowe biodegradowalne (moletowane oraz gładkie) – w 100 % przyjazne dla środowiska rozwiązanie, które ogranicza problem plastikowych opakowań jednorazowego użytku. Wykonane z odnawialnych surowców (żywica PLA), ulegających z czasem rozkładowi. Ich wysoka wytrzymałość pozwala na korzystanie z nich podczas gotowania sous vide.
Produkt dodany do ulubionych
Dodano do porównania