Czym są ziemniaczki księżnej i jak je zrobić w domu?

Przepis na smaczne i efektowne zapiekane ziemniaki. Jak je zrobić w zaciszu domowej kuchni? Artykuł zawiera film - krok po kroku.

Czytaj dalej
Zastosowanie
0 komentarze
1926 odsłony

Jak zrobić Hummus? Idealna konsystencja z pomocą EasySqueeze

Hummus to popularna i bardzo lubiana pasta pochodząca z Bliskiego Wschodu, przygotowywana głównie z ciecierzycy, pasty sezamowej, oliwy z oliwek, soku z cytryny i przypraw. Ważnym aspektem jest konsystencja pasty. Zobacz jak ją przecieramy.

Czytaj dalej
Przepisy
0 komentarze
2151 odsłony

Jaki wilk do kiełbasy wybrać? Poradnik zakupowy

Czym powinien wyróżniać się wilk do kiełbasy? Ta cecha będzie bardzo pomocna przy wyrabianiu dobrego farszu.

Czytaj dalej
Zastosowanie
0 komentarze
3045 odsłony

Jak wybrać ręczną maszynkę do mięsa? Poradnik zakupowy

Tradycyjna maszynka do mięsa cieszy się niesłabnącą popularnością mimo nowoczesnych elektrycznych alternatyw. Zobacz na co zwrócić uwagę przy zakupie.

Czytaj dalej
Zastosowanie
0 komentarze
3174 odsłony

Jak zrobić sok z jeżyn? Test ręcznych maszynek od Tre Spade

Zobacz jak prosto i sprawnie można zrobić sok z jeżyn. Testujemy ręczną maszynkę od Tre Spade.

Czytaj dalej
Zastosowanie
0 komentarze
3107 odsłony

Jaki dehydrator wybrać?

Które cechy suszarek do żywności warto porównywać i czym kierować się podczas wyboru dehydratora? Sprawdź najważniejsze informacje.

Czytaj dalej
Zastosowanie
0 komentarze
3383 odsłony

Suszenie warzyw i suszenie owoców - najlepsza metoda konserwacji

Sprawdź jak suszyć warzywa i owoce by cały proces przebiegał sprawnie i bezproblemowo. Warto korzystać z nowoczesnego dehydratora i jego możliwości.

Czytaj dalej
Zastosowanie
0 komentarze
3266 odsłony

Innowacyjny system pakowania próżniowego od TRE SPADE

Nowa marka pakowarek dostępna na rynku polskim i zupełnie nowe możliwości w dziedzinie pakowania próżniowego. Poznaj innowacyjny system, opatentowany przez włoską markę Tre Spade.

Czytaj dalej
Zastosowanie
0 komentarze
3056 odsłony

Co to jest wilk do mięsa?

Czym jest tajemniczo brzmiący wilk do mięsa i dlaczego w pewnych sytuacjach warto po niego sięgać? Poznaj zalety i możliwości wilków gastronomicznych.

Czytaj dalej
Zastosowanie
0 komentarze
3630 odsłony

Pojemniki próżniowe Executive - dlaczego warto?

Czym wyróżnia się linia pojemników Executive od Magic Vac? Poznaj ich zalety i właściwości. Jak nietypowo możesz je wykorzystać?

Czytaj dalej
Zastosowanie
0 komentarze
4481 odsłony

Co to jest metoda wypierania wodą w gotowaniu sous vide?

Czy można gotować sous vide bez posiadania pakowarki próżniowej? Jak inaczej prawidłowo zamknąć żywność w woreczku. Zobacz, które opakowania sprawdzą się do tego celu.

Czytaj dalej
Zastosowanie
0 komentarze
3477 odsłony

Co warto mieć w kuchni myśliwego?

Kuchnia myśliwego bywa bardziej wymagająca i oczekuje obecności profesjonalnych urządzeń i wysokiej jakości narzędzi. Obróbka dziczyzny i jej przechowywanie bez utraty walorów smakowych to ważny cel każdego myśliwego!

Czytaj dalej
Zastosowanie
0 komentarze
3329 odsłony
Produkt dodany do ulubionych
Dodano do porównania