Cyrkulatory Sous Vide
Cyrkulator do gotowania - co to jest?
Cyrkulator Sous Vide to urządzenie, które otwiera zupełnie nowe możliwości kulinarne. Prosty w obsłudze i wygodny w użytkowaniu, coraz częściej trafia do domowych kuchni. Możesz go zastosować w połączeniu z większym garnkiem lub ze specjalną wygodną wanną. Cyrkulator umożliwia utrzymanie precyzyjnie określonej, stałej temperatury wody w całym naczyniu. Stworzenie optymalnych warunków dla gotowanej żywności to klucz do sukcesu tej innowacyjnej technologii. Gotowanie w niskich temperaturach, ale w dłuższym odcinku czasowym pozwala osiągnąć idealny smak, konsystencje, kruchość i aromat. Rozpocznij swoją przygodę kulinarną z domowym cyrkulatorem LX.20, a jeśli poszukujesz profesjonalnego rozwiązania, sięgnij po model LV.50 lub zapoznaj się z ofertą wanien La.Vide.
Dlaczego warto gotować sous vide?
Metoda gotowania w niskich temperaturach stosowana jest nie tylko w dobrych restauracjach, ale także w domowych kuchniach. Coraz więcej osób widzi i docenia korzyści, jakie z niej płyną.
- Ochrona dla witamin i składników odżywczych – obróbka w niższych temperaturach pozwala uchronić wiele dobrego z korzyścią dla zdrowia.
- Intensyfikacja smaku i aromatu – zamknięte w woreczku próżniowym potrawy przyrządzają się we własnych sokach, które nie uwalniają się do wody. Przyprawy doskonale przenikają.
- Brak zapachów towarzyszących gotowaniu – czasami bywa to dużą zaletą.
- Powtarzalny, perfekcyjny efekt kulinarny – za każdym razem tak samo dobrze! Precyzyjne ustawienia temperatury i czasu gotowania pozwalają zyskać cenną powtarzalność i sukces za każdym razem.
Cyrkulator w Twojej kuchni to narzędzie, które pozwoli Ci zaskoczyć swoich gości i domowników niepowtarzalnym smakiem i delikatnością potraw.