Worki moletowane
Worki moletowane RS-Vacuum
Worki do steków - zestawy
Torebki z wentylem do ręcznej pompki próżniowej Vesta
Woreczki z paskiem chłonącym płyny Vesta
Torebki przestrzenne z otworami do podwieszania Elite Vesta
Worki moletowane biodegradowalne VestaEco
Moletowane – co to znaczy?
Worki moletowane charakteryzują się budową folii, na której znajduje się widoczna struktura (nie są gładkie). Dzięki niej powstają liczne mikro kanaliki, które umożliwiają usuwanie powietrza podczas pracy zgrzewarki listwowej. W przypadku folii gładkiej byłoby to niemożliwe, gdyż obie ścianki opakowania przywarłyby do siebie blokując ujście dla powietrza. Wystarczy, że jedna ścianka woreczka pokryta jest „moletowaniem”, by urządzenie do pakowania próżniowego wykonało poprawne zamknięcie.
Na rynku istnieje wiele folii moletowanych różniących się od siebie wyglądem struktury – może być drobniejsza lub większa. Użytkownicy pakowarek próżniowych zauważają różnice w sposobie ich zamykania. Bardzo drobna postać struktury, jak w przypadku oferowanych woreczków R-vacuum czy folii w rękawie E-vac, sprawia, że proces zachodzi bardzo sprawnie i szybko. Odpowiednia grubość materiału zapewnia dodatkowo wykonanie poprawnego, w 100% szczelnego zgrzewu.
Do jakich urządzeń stosujemy worki moletowane?
Ten rodzaj opakowań dedykowany jest do tzw. listwowych pakowarek próżniowych, które stanowią najpopularniejszy wariant urządzenia użytkowanego w gospodarstwach domowych. Taka pakowarka nie posiada komory, a zamykany woreczek znajduje się poza urządzeniem.
Różne rodzaje oferowanych worków moletowanych
W naszej ofercie znajdziecie wiele interesujących propozycji gotowych opakowań czy folii z rolki, posiadających strukturyzowaną powierzchnię. Wartą rozważenia propozycją są woreczki biodegradowalne VestaEco, w 100% przyjazne dla środowiska. Miłośnicy steków znajdą także produkt dla siebie – oryginalnie wyglądające czarne worki moletowane DRY AGER z miejscem na opis. Każdy kto pakuje próżniowo mięso, z pewnością doceni worki z wbudowanych paskiem chłonącym. Większość produktów spełnia wysokie wymagania, dopuszczające folię do gotowania popularną metodą sous vide.