Worki do dojrzewanie mięsa

Worki do dojrzewanie mięsa

A-vac zestaw MIX

VL0555
67,50 zł
Zestaw obejmuje: 2 x worek o rozmiarze 200 x 300 mm - dedykowane do porcji: 1-2 kg mięsa2 x worek o rozmiarze 250 x 550 mm - dedykowany do porcji: 2-5 kg mięsa
Worki do dojrzewanie mięsa

A-vac 250 x 400 mm (O)

VL0558
82,50 zł
Zestaw obejmuje 4 worki o rozmiarze 250 x 400 mmDedykowane do porcji: 1,5-4 kg mięsa
Worki do dojrzewanie mięsa

A-vac 250 x 550 mm (M)

VL0556
93,98 zł
Zestaw obejmuje 4 worki o rozmiarze 250 x 550 mm.Dedykowane do porcji: 2-5 kg mięsa
Worki do dojrzewanie mięsa

A-vac 300 x 600 mm (L)

VL0557
105,80 zł
Zestaw obejmuje 4 worki o rozmiarze 300 x 600 mm.Dedykowane do porcji: 5-8 kg mięsa
Worki do dojrzewanie mięsa

A-vac 400 x 700 mm (XL)

VL0559
131,56 zł
Zestaw obejmuje 4 worki o rozmiarze 400 x 700 mmDedykowane do porcji: 8-11 kg mięsa
Worki moletowane

Worki do steków - zestawy

252,34 zł 271,34 zł
Każdy komplet zawiera: worki do dojrzewania wołowiny A-vac (4 sztuki) worki moletowane extra mocne 250 x 300 mm DRY AGER (50 sztuk) do pakowarek próżniowych. Szczegółów szukaj w tabeli rozmiarów.
Worki do dojrzewanie mięsa

A-vac rolka 30 cm x 3 m

VL0560
108,89 zł
1 rolka folii A-vac 30 cm x 3 m do samodzielnego docinania
Pokazano 1-7 z 7 pozycji

Worki próżniowe do dojrzewania mięsa A-vac to sposób na polepszenie jakości kupionego mięsa, poprzez stworzenie optymalnych i właściwych warunków przechowywania. Proces dojrzewania mięsa jest niezmiernie ważny dla kształtowania się jego smaku, zapachu, barwy, soczystości i kruchości. W zależności od rodzaju mięsa, powinien on trwać odpowiednią długość czasu. Szczególnie wymagające jest mięso wołowe, w przypadku którego przechowywanie chłodnicze poubojowe powinno trwać ok. 10 dni. Ze względu na wysokie koszta długotrwałego przechowywania tusz, wielokrotnie zakupione przez nas mięso nie przechodzi odpowiednich procedur, a właściwe efekty jakościowe nie zdążyły się wykształtować.

Szczególnie polecane do dojrzewania steków wołowych. Worki do steków A-vac pozwolą osiągnąć wyśmienite efekty w domowych warunkach. Mięso należy zamknąć próżniowo z użyciem zgrzewarki próżniowej i przechowywać w lodówcę, w temperaturze 3°C przez okres 3 - 4 tygodni. W tym czasie zachodzą złożone procesy, które gwarantują doskonały smak i kruchość wołowiny.

Produkt dodany do ulubionych
Dodano do porównania