Przedstawiamy Państwu cyrkulator do gotowania w niskich temperaturach Sous Vide LX.20 Stick, dedykowany dla domu, gdzie przyrządzisz potrawy jak w profesjonalnej restauracji. Cyrkulator sous vide to urządzenie, które otwiera nowe możliwości kulinarne, z jakich dotąd korzystali tylko najlepsi kucharze.
Czym jest metoda gotowania w niskich temperaturach (sous vide)?
Technika sous vide polega na zapewnieniu optymalnych warunków gotowania – precyzyjnej temperatury i właściwego czasu gotowania. W prosty sposób ustawisz je na swoim cyrkulatorze zanurzeniowym. Dane te bywają różne i odnoszą się do rodzaju żywności, a także wielkości porcji. Kupując nasze urządzenie otrzymasz potrzebne informacje i instrukcje, które sprawią, że od pierwszej chwili zaskoczysz siebie i innych rewelacyjnymi potrawami, innymi niż w tradycyjnej szkole kulinarnej.
Dlaczego?
- Zamknięcie próżniowe chroni przed utratą smaku i aromatu, który w tradycyjnym sposobie wydostaje się prosto do wody…i w niej zostaje.
- Naturalne soki pozostają w potrawie, co sprawia, że nie musimy używać dużej ilości ziół i przypraw.
- Potrawy są soczyste i delikatne. Mięso przyrządzone jest równomiernie na całym swoim przekroju.
- Niższa temperatura przy wydłużonym czasie gotowania chroni witaminy i składniki odżywcze. Swoim bliskim oferujesz to co zdrowe i najlepsze.
- Wszelkie zapachy, czasem wątpliwe, towarzyszące gotowaniu, pozostają nieodczuwalne.
- Metoda sous vide zapewnia, że tak przyrządzane mięso nigdy nie będzie nieudane (suche lub twarde), a Ty możesz liczyć na powtarzalny, doskonały efekt.
- Tak ugotowane i zamknięte w woreczku artykuły spożywcze możesz zamrozić i wygodnie odgrzać we właściwym momencie.
Cyrkulator Sous Vide LX.20 – charakterystyka:
- Bardzo precyzyjna regulacja temperatury z dokładnością do +/- 0.1°C.
- Kompaktowe wymiary gwarantują wysoką wydajność urządzenia.
- Odpowiedni do użytkowania zarówno z okrągłymi jak i kwadratowymi naczyniami.
- Prosta obsługa i czytelny panel sterowania z wyświetlaczem.
- Przewaga nad konkurencją: Zintegrowane śmigło cyrkulacyjne zapewnia stałą temperaturę w całym naczyniu, co przekłada się na równomierne gotowanie potraw. Wiele konkurencyjnych rozwiązań koncentruje ciepło bezpośrednio przy grzałce wytwarzając różne strefy temperaturowe i tym samym nie zapewnia optymalnych warunków gotowania sous vide.
- Wysoka jakość urządzenia, zaprojektowanego z myślą o ponadprzeciętnej żywotności. Świetny stosunek ceny do jakości.
- Doskonały wybór dla domu.
Szczegóły techniczne:
- Moc: 1200W
- Wymiary [wys. x szer.]: 31 x 5,5 cm
- Dokładność: +/- 0.1 °C
- Model wodoodporny (IPX7)
- Kolor: antracytowy
- Powierzchnia uchwytu pokryta gumą, która umożliwia wygodne trzymanie urządzenia
- Pompa obiegowa wraz ze śmigłem zapewniają stabilną temperaturę
- Timer do 99 h 59 min
- Zakres temperatury regulowany elektronicznie od 0 do +90°C
- Odpowiednia ilość wody w naczyniu: od 5 do 20 litrów
- System ochrony przed pracą na sucho
- Wyświetlacz dotykowy LCD
- Gwarancja: 2 lata
- W zestawie polska instrukcja obsługi
Domowe sous vide LX.20 Stick to produkt dla wszystkich ceniących jakość i niebanalną kuchnię.
Uwaga ten produkt możesz zakupić 100 zł taniej w zestawie z dowolną pakowarką próżniową LAVA !!!
Polecamy zestaw z wanną do gotowania sous vide o pojemności 12 litrów. Wanna posiada praktyczny dekiel z wycięciem na cyrkulator, chroniąc przed utratą ciepła i odparowywaniem wody.