Gotuj sous vide z marką LAVA!
Ten zestaw to wszystko co potrzebujesz, aby rozpocząć przygodę z gotowaniem sous vide. Jeśli tylko posiadasz pakowarkę próżniową, możesz od razu przystąpić do działania!
W zestawie znajdziesz:
- cyrkulator zanurzeniowy sous vide
- wannę o pojemności 12 litrów z pokrywą
- rozdzielacz do woreczków ze stali nierdzewnej.
Gotowanie sous vide w domu
Profesjonalne gotowanie sous vide w zaciszu własnej kuchni jest możliwe. Podaruj swojej rodzinie i przyjaciołom kulinarne doświadczenia na wyższym poziomie! Metoda gotowania w niskich temperaturach zapewnia wyśmienite rezultaty w konsystencji, smaku i aromatach potraw.
Dzięki dużej mocy, cyrkulator szybko podgrzewa wodę i monitoruje jej temperaturę z dokładnością +/- 0,1°C. Zintegrowana pompa obiegowa zapewnia utrzymanie stałej temperatury, co ma ogromne znaczenie dla tworzenia optymalnych warunków.
Przezroczysta wanna z wysokiej jakości tworzywa, o pojemności 12 litrów, zapewnia wystarczająco dużo miejsca dla wygodnego gotowania nawet kilku porcji. Specjalnie zaprojektowana pokrywa izolacyjna posiada optymalne wycięcie na cyrkulator, dzięki czemu łatwiej utrzymać ciepło, a woda nie odparowuje w trakcie dłuższego gotowania.
Dla jeszcze lepszych efektów i wygodniejszej pracy, w zestawie znalazł się także zawieszany rozdzielacz do worków. Ten wykonany ze stali nierdzewnej element pozwala zachować odstępy pomiędzy porcjami, by woda pomiędzy nimi mogła swobodnie przepływać.
Dlaczego warto gotować sous vide?
Technologia gotowania w niskich temperaturach jest znana i ceniona na całym świecie. Spotykamy ją w najlepszych restauracjach, gdzie takie dania zachwycają. Od teraz, możemy korzystać z niej również w domowej kuchni!
Korzyści:
- Gotowanie zamkniętych próżniowo produktów spożywczych chroni je przed utratą smaku i aromatu, które w tradycyjnej metodzie w dużej mierze przenikają do wody.
- Naturalne soki i wszystko co najlepsze, pozostaje w potrawie.
- Ochrona witamin i składników odżywczych - dzięki niższym temperaturom.
- Gotowaniu nie towarzyszą zapachy.
- Potrawy przyrządzane metodą sous vide są soczyste, kruche i delikatne. Mięso ma jednolity przekrój. Maksymalnie podkręcony wyjątkowy smak.