A-vac 300 x 600 mm (L)
Zestaw obejmuje 4 worki o rozmiarze 300 x 600 mm.
Dedykowane do porcji: 5-8 kg mięsa
Data ważności: 08/2022
PROMOCJA: Przy zakupie worków A-vac, rabat -13% na wybrane worki i folie do pakowarek próżniowych (R-vac, E-vac i DRY AGER)! Rabat naliczy się w koszyku. Promocja nie łączy się z innymi promocjami.
Worki do sezonowania mięsa A-vac to innowacyjne rozwiązanie umożliwiające tradycyjne sezonowanie wołowiny na sucho w warunkach domowych. Wystarczy zwykła lodówka by cieszyć się świetnym efektem kulinarnym. Worki wykonane są ze specjalnej folii membranowej, która pozwala na odprowadzanie wilgoci z wnętrza opakowania.
Wynikiem dojrzewania mięsa jest osiągnięcie idealnej kruchości, doskonałego smaku i aromatu.
Worki do dojrzewania A-vac to prawdziwy bestseller wśród miłośników steków, którzy chcą własnymi siłami osiągnąć efekt niczym z najlepszych restauracji.
Co należy wiedzieć?
- worki A-vac należy zamknąć przy użyciu pakowarki próżniowej
- folia A-vac jest gładka, dlatego do zamknięcia próżniowego należy wykorzystać fragment folii moletowanej (w zestawie)
- sezonowane mięso należy przechowywać w lodówce, zapewniając mu wolną przestrzeń dookoła (dobrze wykorzystać w tym celu półkę typu ruszt)
- czas dojrzewania wołowiny powinien mieścić się pomiędzy 14 a 28 dni
- produkt posiada datę ważności
WSKAZÓWKI: podczas zgrzewania używaj najniższych ustawień czasu zgrzewania. Jeżeli Twoje urządzenie nie posiada takiej możliwości, istnieje zagrożenie, że proces nie zadziała poprawnie. Produkt w takim wypadku nie podlega reklamacji.