Pakowanie próżniowe – technologia, która odmieni wizerunek restauracji i firm cateringowych, zaoszczędzi ich czas i pieniądze.

Czy to możliwe, aby nowe rozwiązanie przynosiło same korzyści i jednocześnie oszczędzało Twoje pieniądze? Owszem! Technologia pakowania próżniowego to rewelacyjna inwestycja, która na zawsze odmieni wizerunek Twojej firmy i pozwoli przy tym generować większe zyski!
To, jaki sukces odnosi nasza działalność zależy od wielu czynników. Bez wątpienia niezwykle ważne są:

1. Dojrzewanie wołowiny na sucho we własnej lodówce

Pakowanie próżniowe w restauracji

DOBRA ORGANIZACJA PRACY

Doba ma tylko 24h? Ile razy z niezadowoleniem stwierdzamy, że nie wszystko da się zrobić, nie o wszystko da się zadbać, nie każdy, nawet najlepszy pomysł, wdrożyć w życie. Nie bez przyczyny mówi się, że czas to pieniądz. Im lepiej go wykorzystamy, tym lepsze efekty ujrzymy! Zatem, jak technologia pakowania próżniowego ma lepiej zorganizować nasz czas? Otóż nowa technologia jest wręcz stworzona po to by to robić! Wdrożenie nowoczesnych metod przechowywania żywności wiąże się ze stworzeniem nowej, lepszej organizacji pracy.

- Więcej = szybciej – zrozumiałą sprawą jest fakt, że krócej trwa przygotowanie większej ilości tej samej potrawy (np. sosów) niż przygotowywanie mniejszej ilości, lecz znacznie częściej. Pakowanie próżniowe umożliwia nam taką oszczędność, przy jednoczesnej pewności, że to co przechowujemy w ten sposób, pozostaje świeże, aromatyczne, pełnowartościowe!

- Racjonalne wykorzystanie czasu pracowników – oszczędność związana z możliwością przygotowywania potrzebnych komponentów potraw wcześniej i w większej ilości sprawia, że pracownicy będą w stanie zrobić więcej w tym samym czasie. Wyeliminowanie pośpiechu w pracy może ponadto zaowocować jeszcze lepszymi pomysłami i walorami smakowymi oferowanych potraw.

- Możliwość obsługi dużych grup niezapowiedzianych – dzięki nowej technologii, nawet jeden kucharz będzie w stanie obsłużyć niespodziewanych gości (np. wycieczkę)! Dzięki pakowaniu próżniowemu możemy być zawsze przygotowani na taką sytuację, a pokaźna grupa klientów nie przejdzie nam obok nosa!

- Lepsza mobilność i higiena – próżniowo zapakowana żywność jest w pełni bezpieczna, chroniona przed wszelkimi zanieczyszczeniami, jakie mogłyby powstać przy jej przewożeniu w różne miejsca – szczególnie ważna kwestia dla firm cateringowych.

NIŻSZE KOSZTY

Technologia pakowania próżniowego to inwestycja, która szczególnie w firmach gastronomicznych, cateringowych, zwraca się bardzo szybko.

- Oszczędność na produktach sezonowych – nawet 75% ! Wszyscy doskonale wiemy jak bardzo potrafią wahać się ceny warzyw w sezonie a poza nim. Produkty kupowane po sezonie są nie tylko droższe, nawet czterokrotnie, ale ich smak pozostawia wiele do życzenia. Nowa technologia pozwoli dłużej cieszyć się smakiem świeżych warzyw za znacznie mniejsze pieniądze!

- Większe zakupy = lepsze warunki – dylemat czy kupić więcej za mniej, gdyż nie mamy pewności czy jesteśmy w stanie wszystko wykorzystać, niejednokrotnie kończył się rozwiązaniem bezpiecznym – mniejszymi zakupami. Technologia pakowania próżniowego eliminuje ten problem. Nie musimy obawiać się marnowania żywności, co więcej, będziemy mieć pewność, że zachowała ona wszelkie wartości spożywcze, jakość i smak. Większe zakupy to negocjacja lepszych cen, więc korzystajmy z nich!

- Brak ubytków wagowych – technologia pakowania próżniowego eliminuje problem ubytków wagowych w produktach przechowywanych w komorze mroźniczej. Jeżeli naszą żywność (np. mięso) zapakujemy próżniowo, a następnie będziemy przechowywać w chłodni, jej waga się nie zmieni! W przypadku porcjowania żywności pod względem wagi zapisanej w menu, zostanie zachowana pełna zgodność, bez nie-potrzebnego zamieszania!
 
JAKOŚĆ

Jakość tego co oferujemy, bez wątpienia wpływa na efekty naszej działalności. W branży gastronomicznej jakość równa się świeżość, aromatyczność, smak! Jeśli te trzy czynniki w pełni zadowolą naszego Klienta, to możemy być przekonani, że do nas wróci i co bardzo istotne, poleci nas innym! Technologia pakowania próżniowego nie tylko przedłuża przydatność produktów spożywczych, ale i zachowuje ich aromatyczność, smak! To, że nie tracimy tych cennych właściwości wraz z dłuższym przechowywaniem, to strzał w dziesiątkę! Pełnowartościowość produktów spożywczych to dla gastronomii bezwarunkowa podstawa.

 
- Bezpieczeństwo i higiena – zastosowanie technologii pakowania próżniowego znacznie wpływa na bezpieczeństwo i higienę przygotowywania i przechowywania żywności. Dzięki zamknięciu próżniowemu, tworzymy barierę ochronną przeciwko drobnoustrojom. Pamiętajmy że powietrze jest jednym z głównych przyczyn psucia się żywności.

A zatem, technologia pakowania próżniowego w naturalny sposób wstrzeliła się w potrzeby, słabości, wymagania branży gastronomicznej, po to by działanie w tym sektorze stało się łatwiejsze, przyjemniejsze i przynosiło coraz większe zyski!

Pakowarki próżniowe LAVA

Powiązane produkty

Zgrzewarki próżniowe dla przemysłu

Zgrzewarka próżniowa V.350P

Lava
VL0350P
4 399,00 zł
5 lat gwarancji*  |  20 lat dostępności części zamiennych  | Darmowa wysyłka Zamów samo urządzenia lub w atrakcyjnym zestawie! *dla osób prywatnych. Gwarancja dla firm wynosi 2 lata.

Komentarze (0)

Brak komentarzy w tym momencie.
Produkt dodany do ulubionych
Dodano do porównania