Naczynia próżniowe ES-line wykonane ze stali nierdzewnej wraz ze specjalną, uniwersalną pokrywką, umożliwiające próżniowe zamknięcie produktu, potrawy. Idealne do przechowywania mięsa, ciasteczek, sałatek, owoców, sera, kiełbasy, herbaty, ziół itp. Naczynia można zamknąć w kilka sekund, przy użyciu pakowarki próżniowej lub ręcznej pompki (należy ją zamówić oddzielnie). Pokrywki wyposażone są w praktyczne kółeczko obrotowe do ustawiania daty zamknięcia i pomarańczowy wskaźnik informujący o uzyskaniu optymalnej próżni.
- Pokrywki mogą być także używane do innych naczyń/garnków w danym przedziale rozmiarowym.
- Możliwość zakupienia samej pokrywki.

Naczynie |
Pojemność |
Rozmiar naczynia |
Pokrywka pasuje do naczyń o średnicy: |
Nr art. |
A |
1300 ml |
16 x 9 cm |
od 16 do 20,3 cm |
VL0075 |
B |
2500 ml |
20 x 11 cm |
od 20,4 do 23,7 cm |
VL0076 |
C |
4000 ml |
24 x 12,5 cm |
od 23,8 do 28 cm |
VL0077 |
POMYSŁ: Marynowanie mięsa przy użyciu pakowania próżniowego! Próżniowe zamknięcie mięsa w marynacie daje natychmiastowy efekt 6-godzinnego marynowania w lodówce!