Dlaczego? Co się za tym kryje?

Na dzisiejsze czasy mówimy o produkcie niezbędnym, który stanowi nieodzowny element w kuchni profesjonalnej i prywatnej.

Sous vide – z fr. „pod próżnią”. Pod tym pojęciem kryje się całkowicie nowy sposób przygotowania produktów spożywczych. Sposób ten wynaleziono w latach 70. XX wieku. Metoda kształtuje się dosyć prosto. Produkt zamykamy próżniowo w przystosowanych do tego zadania workach, po czym gotujemy go w niskiej temperaturze w urządzeniach sous vide. Dzięki dojrzałej technice, która troszczy się o to, by ciepło kąpieli wodnej było bardzo dokładnie kontrolowane, możemy osiągnąć doskonałe efekty. Gorąco działa dokładnie na gotowany obiekt, bez ryzyka przegotowania.

Metoda gotowania sous vide daje przyjemność szczególnego rodzaju. Poprzez „warzenie się” produktu, jego  smak zostaje zintensyfikowany. Potrawy przygotowywane są we właściwy dla siebie sposób, bez straty jakości i wagi. Konsystencja i kolor produktów zostają całkowicie zachowane.

Mięso – delikatne jak nigdy, i optymalnie przygotowane.

Ryba – perfekcyjna, szklista konsystencja przy zachowaniu max własnego smaku.

Warzywa – równomiernie, delikatnie gotowane, ale nigdy za miękkie.

Owoce – zintensyfikowany smak, bez dodatków.

Desery – smak bez zarzutu, przy perfekcyjnej konsystencji.

Potrawy sous vide
Dania sous vide
Dania gotowane sous vide

Dlaczego sous vide z oferty Vacus.pl?

Oferowane urządzenia to produkty z górnej półki, stworzone dla profesjonalnej kuchni, w przystępnej cenie, na kieszeń gastronoma a także gospodarstwa domowego. Nasze produkty różnią się na korzyść od wielu innych produktów oferowanych w tym zakresie.
 

Domowy cyrkulator Sous Vide LX.20

Seria wanien do gotowania Sous Vide LaVide

  • Bardzo precyzyjna regulacja temperatury z dokładnością do +/- 0.1°C.
  • Kompaktowe wymiary urządzenia.
  • Można go stosować w połączeniu zarówno z kwadratowymi, jak i okrągłymi naczyniami.
  • Intuicyjna obsługa.
  • Czytelny wyświetlacz z panelem sterowania.
  • Zintegrowane śmigło cyrkulacyjne zapewnia stałą temperaturę w całym naczyniu, co przekłada się na równomierne gotowanie potraw.
  • Wysoka jakość urządzenia, zaprojektowanego z myślą o ponadprzeciętnej żywotności.
  • Świetny stosunek ceny do jakości.
  • Doskonały wybór dla domu.
  • Powierzchnia uchwytu pokryta gumą, która ułatwia trzymanie.
  • System ochrony przed pracą na sucho.

    • Wyśmienity stosunek jakości do ceny produktu.
    • Seryjnie montowany kranik spustowy do spuszczania wody (od modelu LV80).
    • Seryjnie montowany sensor poziomu wody z automatycznym wyłączeniem, o ile poziom wody zostanie przekroczony.
    • Programowalny, akustyczny zegarek (timer) od najniższego modelu, nastawiany do 99 h. Krok pomiaru: co 1 minutę.
    • Każdy produkt przed dostawą jest kalibrowany w celu potwierdzenia wysokiej dokładności pomiaru temperatury.
    • Wysoce precyzyjne sterowanie temperaturą przez regulator P i D.
    • Dokładność regulacji temperatury: granica błędu do 0,5°C.
    • Ochrona przed przegrzaniem, urządzenie sous vide może być włączone jedynie z pełną zawartością.
    • Intuicyjna obsługa podświetlanego panelu, wyświetlacza z dużymi przyciskami.
    • Klawiatura foliowa (do obsługi), chroniona przed opryskaniem wody.
    • Stabilna rączka na deklu chroni Państwa ręce przed dużą ilością ciepła.
    • Gładka płaszczyzna ułatwiająca mycie, bez dodatkowych powierzchni „zaczepnych”.
    • Wszystkie urządzenia sous vide nie wymagają przeglądów, bez pompy i silnika.
    • Kompletny, higienicznie zamykany wkład wewnętrzny, dzięki czemu worki nie utykają, nie zaczepiają się o moduł grzewczy.
    Zalety pakowarek LAVA

    Komentarze (0)

    Produkt dodany do ulubionych
    Dodano do porównania

    Zbieramy pliki cookies dla poprawnego działania strony. Więcej informacji o ich przetwarzaniu znajdziesz w polityce prywatności.