Unikalna na rynku możliwość zamykania próżniowego zwykłych słoików
Absolutnie fenomenalne rozwiązanie, jakim jest przystawka do wekowania słoików, otwiera praktyczne możliwości wygodnej organizacji posiłków. Zwykły szklany słoik doskonale sprawdzi się do porcjowania zup, sosów, makaronów, czy dań jednogarnkowych. Usunięcie powietrza z jego wnętrza za pomocą wspomnianej przystawki, podpiętej do dowolnej pakowarki LAVA, przebiega szybko i sprawnie. Tak zamknięta żywność może być przechowywana w lodówce nawet do 5 razy dłużej niż standardowo.
Słoik na witaminy? Czemu nie!
Jeśli chcesz dłużej przechować świeże soki owocowe, zamknięcie ich próżniowo w szklanym słoiku to świetny pomysł!
Jak działa przystawka?
Przystawkę do zamykania słoików należy podłączyć do dowolnej pakowarki próżniowej marki LAVA. W trybie pracy "zamykanie pojemników" uruchamiamy proces usuwania powietrza z wnętrza słoika, mimo obecności pokrywki. Zwykła pokrywka powinna być zakręcona lekko, bez użycia siły. Dokręcamy ją dopiero po prawidłowym zamknięciu, czego dowodem powinna być wklęsła powierzchnia dekla. To praktyczne akcesorium współpracuje z większością najzwyklejszych modeli słoików, choć nie z każdym.
Przystawka usuwa powietrze, co znacząco wydłuża przydatność do spożycia przechowywanych w ten sposób produktów spożywczych. Proces ten nie zastępuje jednak pasteryzacji, podczas której dodatkowo dochodzi do obróbki termicznej.
Komentarze (0)