Rozdrabnianie i mielenie surowego mięsa, przeznaczonego do dalszej obróbki, nie zawsze przynosi taki sam efekt końcowy. Wszystko zależy nie tylko od cierpliwości osoby obsługującej urządzenie do mielenia, ale także od jakości samego sprzętu. Mając do czynienia z regularnym przetwórstwem większej ilości mięsa, warto sięgnąć po droższe, ale wydajniejsze rozwiązanie.

Profesjonalny sprzęt dla zawodowców

W pierwszej kolejności zacznijmy od rozwikłania tytułowej zagadki. Wilk do mięsa to maszyna do jego mielenia. Każdy z pewnością wie, jak wygląda i działa ręczna maszynka do mięsa. Nie o niej jednak mowa. Profesjonalny wilk do mielenia mięsa to odpowiednik domowego urządzenia, ale przeznaczony do przemysłowego rozdrabniania dużych porcji w krótkim czasie. Od tej tradycyjnej, różni się zatem przede wszystkim: wydajnością, jakością i wymiarami. To elektryczne urządzenie stworzone jest do codziennej, ciągłej eksploatacji bez ryzyka awarii.

Gastronomia domem dla wilka

Rekomendowane przez nas wilki do mięsa niemieckiej marki Landig sprawdzą się w wszelkiego rodzaju firmach zajmujących się usługami gastronomicznymi oraz w przydomowych zakładach przetwórstwa mięsnego. Sklepy mięsne, spożywcze, garmażeryjne, firmy cateringowe, zakłady zbiorowego żywienia i te zajmujące się masowym przetwórstwem, hotele, restauracje i oczywiście burgerownie- wszystkie te obiekty korzystają na co dzień z wysokowydajnych maszyn do mielenia mięsa, ale nie tylko mięsa! Bo takie mechaniczne killery poradzą sobie z twardymi, dużymi kawałkami mięsiwa, podrobami, ale także rozdrobnią dodatki smakowe takie jak cebula czy czosnek. Co ciekawe w kuchni wegetariańskiej również gości wilk do mięsa. Przyrządzanie z jego pomocą farszów do pasztetów warzywnych, falafeli, czy mielenie twarogu na sernik to pestka!

Co to jest wilk do mięsa

Marka Landig pod lupą

Wilki marki Landig powstały z myślą o osobach polujących, którzy mierzą się z przetwórstwem większej ilości mięsa i posiadają większe oczekiwania odnośnie użytkowanego sprzętu. Jako dostawca szerokiej gamy profesjonalnych rozwiązań dla myśliwych, cieszy się on nieskazitelną opinią, a jego produkty są cenione za solidność i wysoką jakość.

Warto dokładnie zapoznać się z możliwościami, jakie oferuje sprzęt niemieckiej marki. Wymagania techniczne (głównie chodzi o wydajność) dobrze dobrane do konkretnego miejsca sprawią, że ciągła praca z nim stanie się łatwiejsza, wygodniejsza i bardziej komfortowa. Jeśli zastanawiasz się, jak wybrać model, oraz na które parametry maszyny zwrócić szczególną uwagę, podsuwamy kilka ważnych wytycznych:

Wydajność - informuje ile kilogramów mięsa urządzenie może przerobić w ciągu godziny.

Landig Model W100 - przepustowość 100 kg/h
Landig Model W200 - przepustowość 150 kg/h
Landig Model W300 - przepustowość do 200 kg/h
Landig ModelW400 PRO - przepustowość do 320 kg/h

Moc - silnik WolfsHeart, gwarantuje regularną, niezawodną pracę, nawet przy intensywnej eksploatacji maszyny. Dzięki ciągłemu chłodzeniu powietrzem podczas pracy ciągłej jest odporny na przegrzanie.

Wyposażenie - obudowa i wszystkie elementy mające kontakt z żywnością są wykonane ze stali nierdzewnej.

• tarcze 4,5 mm, 8 mm pozwolą na przygotowanie mięsa o różnym stopniu przetworzenia
• nóż krzyżowy
• lejek do napełniania kiełbas
• popychacz

Całość tworzy solidną konstrukcję na ogumowanych nóżkach, zapobiegających ślizganiu się urządzenia.

wilki do mięsa landig

Co potrafi wilk gastronomiczny?

Właściciele miejsc związanych z przetwarzaniem mięsa na wędliny docenią zawarty w zestawie lejek do napełniania kiełbas. Wybór tarczy umożliwia optymalny (w zależności od rodzaju dania) stopień zmielenia danego składnika. Wilk do mięsa Landig błyskawicznie rozdrabnia produkty na równomierną konsystencję, a demontaż i czyszczenie części po skończonej pracy to łatwizna. To ważne, by utrzymywać maszynkę w higienicznej czystości. Wiedząc już, co to jest wilk do mięsa i poznając bliżej asortyment marki Landig, wybór profesjonalnej maszynki do mięsa nie może być inny! Jakość, zręczność, funkcjonalność i bezpieczeństwo to hasła obrazujące ich charakter.

profesjonalny wilk do mięsa W200
Wilk do mięsa W300 Landig
Wilki do mięsa Landig

Powiązane produkty

Maszynka do mielenia mięsa W200 Maszynka do mielenia mięsa W200 2
  • -280,00 zł
2 659,00 zł 2 939,00 zł
Cena za urządzenie z akcesoriami. UWAGA - PROMOCJA: Czas realizacji: 7-21 dni. Więcej informacji u Sprzedawcy.
Wilk do mięsa XXL W400 PRO Wilk do mięsa XXL W400 PRO 2
  • -400,00 zł
Wilki do mięsa

Wilk do mięsa XXL W400 PRO

FL0400P
5 100,00 zł 5 500,00 zł
Cena za urządzenie z akcesoriami. UWAGA - PROMOCJA: Czas realizacji: 7-21 dni. Więcej informacji u Sprzedawcy.

Komentarze (0)

Brak komentarzy w tym momencie.
Produkt dodany do ulubionych
Dodano do porównania