Dorsz sous vide

Składniki:

  • ziemniaki (ilość wg uznania)
  • sól
  • suszony tymianek
  • masło


Ustawienia cyrkulatora Sous vide:

    temperatura: 85°C
    czas: 100 minut

Wykonanie:

Ziemniaki należy obrać, opłukać i bardzo dokładnie osuszyć ręcznikiem papierowym. Pokroić w 1 cm-etrową kostkę.
W zależności od ilości ziemniaków, poporcjować i włożyć do woreczków próżniowych. Woreczki należy wypełniać maksymalnie do 2/3 pojemności.

Ziemniaki należy opruszyć solą według uznania, mając na uwadzę, że w metodzie gotowania sous vide smaki się intensyfikują i należy używać mniejszej ilości przypraw. Posypać delikatnie suszonym tymiankiem. Do każdego woreczka dołożyć po 1 łyżce masła. W tej postaci każdy woreczek należy zamknąć próżniowo przy użyciu zgrzewarki.

Przygotuj naczynie z wodą, zamocuj na nim cyrkulator sous vide i ustaw parametry: 85° C oraz 100 minut. Gdy woda osiągnie zadaną temperaturę, przygotowane woreczki należy umieścić w naczyniu.

Efekt: Ziemniaki nie są rozgotowane, a przyrządzone równomiernie. W smaku maślane i aromatyczne.

Domowy cyrkulator sous vide LX.20

Powiązane produkty

Akcesoria do Sous Vide

Wanna Sous Vide z deklem

LX0027
199,20 zł 249,00 zł
Wanna z deklem i otworem na cyrkulator. Idealnie dopasowana do cyrkulatora LX.20 Stick. Uwaga: wanna widoczna na filmie ma pojemność 22 litrów.

Komentarze (0)

Brak komentarzy w tym momencie.
Produkt dodany do ulubionych
Dodano do porównania