Składniki:

  • zielone szparagi (ilość wg uznania)
  • sól
  • masło


Ustawienia cyrkulatora Sous vide:

  • temperatura: 83°C
  • czas: 50 minut

Wykonanie:

Szparagi umyć, wysuszyć, odłamać zdrewniałe końce, a nastepnie włożyć do woreczka próżniowego, tak aby pozostawić ok. 1/4 wolnego miejsca od góry. Szparagi posypujemy solą, a do każdego woreczka wkładamy po łyżce masła. W takiej postaci opakowanie zamykamy z użyciem pakowarki próżniowej.

Przygotuj naczynie z wodą, zamocuj na nim cyrkulator sous vide i ustaw parametry: 83° C oraz 50 minut. Gdy woda osiągnie zadaną temperaturę, przygotowane woreczki należy umieścić w naczyniu.

Szparagi po wyjęciu z woreczków można ponownie doprawić solą i pieprzem (w zależności od preferencji smakowych).

Efekt: Szparagi są idealnie kruche, delikatne i maślane.

Domowy cyrkulator sous vide LX.20

Powiązane produkty

Akcesoria do Sous Vide

Wanna Sous Vide z deklem

LX0027
199,20 zł 249,00 zł
Wanna z deklem i otworem na cyrkulator. Idealnie dopasowana do cyrkulatora LX.20 Stick. Uwaga: wanna widoczna na filmie ma pojemność 22 litrów.

Komentarze (0)

Brak komentarzy w tym momencie.
Produkt dodany do ulubionych
Dodano do porównania