Pierś z kurczaka sous vide

Składniki:

  • Podwójna pierś z kurczaka
  • 1 papryka czerwona
  • Kilka pomidorków koktajlowych
  • Gałązka rozmarynu
  • Suszony tymianek
  • Niewielka ilość soli


Ustawienia cyrkulatora Sous Vide:

  • temperatura: 66°
  • czas: 90 minut

Wykonanie:

Piersi z kurczaka opłukać, oczyścić z błon. Jeżeli są duże, możesz je przekroić wzdłuż na dwie części każdą lub w przypadku mniejszych, pozostawić w całości. Mięso należy dokładnie osuszyć ręcznikiem papierowym. Paprykę pokrój w większą kostkę, a pomidorki w połówki.
 
Krok 1: Każdą pierś lub kawałek delikatnie posól i posyp tymiankiem, a następnie zamknij w oddzielnym woreczku próżniowym (optymalny wymiar to 16 x 25 cm lub 20 x 30 cm) dokładając pokrojoną paprykę, pomidorki i po gałązce rozmarynu. Woreczki zamknij przy użyciu pakowarki próżniowej.

Przygotuj naczynie z wodą, zamocuj na nim cyrkulator sous vide i ustaw parametry: 66° oraz 90 minut. Gdy woda osiągnie zadaną temperaturę, do naczynia włóż spakowane porcje kurczaka.

Podawaj z gotowanymi ziemniakami.


Efekt: idealnie soczysty i równomiernie przyrządzony kurczak o intensywnym smaku.

Domowy cyrkulator sous vide LX.20

Powiązane produkty

Akcesoria do Sous Vide

Wanna Sous Vide z deklem

LX0027
199,20 zł 249,00 zł
Wanna z deklem i otworem na cyrkulator. Idealnie dopasowana do cyrkulatora LX.20 Stick. Uwaga: wanna widoczna na filmie ma pojemność 22 litrów.

Komentarze (0)

Brak komentarzy w tym momencie.
Produkt dodany do ulubionych
Dodano do porównania