Technologia pakowania próżniowego w gastronomii
Pakowanie próżniowe – technologia, która odmieni wizerunek restauracji i firm cateringowych, zaoszczędzi ich czas i pieniądze. Czy to możliwe, aby nowe rozwiązanie przynosiło same korzyści i jednocześnie oszczędzało Twoje pieniądze? Owszem! Technologia pakowania próżniowego to rewelacyjna inwestycja.
Czytaj dalejSous vide - zadbaj o swoją kuchnię!
Sous vide – z fr. „pod próżnią”. Pod tym pojęciem kryje się całkowicie nowy sposób przygotowania produktów spożywczych. Sposób ten wynaleziono w latach 70. XX wieku. Metoda kształtuje się dosyć prosto. Produkt zamykamy próżniowo w przystosowanych do tego zadania workach, po czym gotujemy go w niskiej temperaturze w urządzeniach sous vide.
Czytaj dalejPojemniki do przechowywania żywności
Prawidłowe przechowywanie żywności potrafi znacznie ułatwić organizację naszego czasu, oszczędzić pieniądze i uchronić przed niepotrzebnym marnowaniem jedzenia. Wszystko to możemy uzyskać poprzez stosowanie w naszym domu pojemników do pakowania próżniowego żywności.
Czytaj dalej