Koszyk jest pusty, zapraszamy na zakupy.
Vacus
Masz pytania?
Dzwoń: +48 12 267 77 55
Pisz: biuro@vacus.pl
Więcej o... »

Jak przechowywać suszone grzyby?


Jak przechowywać suszone grzyby?


W słoiku zamkniętym próżniowo

Przechowywanie suszonych grzybów w szklanym słoiku zamkniętym próżniowo to bardzo dobra propozycja dla miłośników leśnych zbiorów. Z jednej strony neutralne szkło, z drugiej warunki pozbawione powietrza, sprawiają, że metoda ta jest po prostu skuteczna. Oczywiście grzyby należy uprzednio dobrze wysuszyć.

Szybko - prosto- wygodnie
Jesli jesteś posiadaczem pakowarki próżniowej LAVA, wykorzystaj tę unikalną możliwość, jaką jest zamykanie słoików. W tym celu potrzebna będzie jedynie przystawka wekująca, którą nakładamy na lekko zakręcony słoik. Proces opróżniania powietrza trwa jedynie chwilę, a jego efektem staje się szczelne zamknięcie z widocznym "wklęśnięciem" nakrętki.


Jeśli nie posiadasz pakowarki próżniowej LAVA - Zapoznaj się z pełną gamą produktów i szeregiem zalet, jakie im towarzyszą!



Nie tylko grzyby
Przystawka LAVA zamykająca próżniowo słoiki otwiera wiele praktycznych możliwości w codziennym gospodarowaniu jedzeniem. Szklane słoiki mogą wejść w rolę popularnych pojemników próżniowych, w których łatwo przechować "resztki" obiadu, sałatki, sosy, czy świeże soki. Tak "uporządkowana" żywność w lodówce jest zdecydowanie dłużej świeża i pełnowartościowa. Szczelne zamknięcie to także koniec problemów z mieszaniem zapachów.


Z jakimi pakowarkami zadziała przystawka wekująca?
Nasadka do zamykania próżniowego pasuje do wszystkich modeli pakowarek LAVA. W przypadku urządzeń z manometrem (V.300, V.300P i V.300 biała lub czarna, V.350P, V.400 i modele wyższe) proces wyciągania powietrza jest najlepiej widoczny, bo zobrazowany na precyzyjnym zegarze podciśnienia.

Z jakimi słoikami zadziała przystawka wekująca?
Nie każdy słoik nadaje się do zastosowania z nasadką wekującą. Ważna jest jego średnica (ok. 8 do 9 cm) i budowa szyjki. Oferta Vacus zawiera wybrane modele słoików, które są odpowiednie do użytkowania z przystawką. Istnieje duża szansa, że tego rodzaju słoiki znajdziemy przypadkiem w swojej spiżarni.

Szkło zapewnia wysoką próżnię
Szkło stanowi dobry materiał do przechowywania żywności, a także daje możliwość wytworzenia większego podciśnienia niż w przypadku pojemników z tworzyw sztucznych.



 
 
 

 

Tradycyjne zamykanie w woreczki próżniowe
Suszone grzyby możemy także spakować próżniowo w woreczek, z którego odciągiemy powietrze. Poniższy film pokazuje jakiej wielkości opakowania będą optymalne przy określonej wadze grzybów.







Płatności on-line realizuje:
Wysyłki realizują:
współpraca i reklama
opracowanie Prekursor