Koszyk jest pusty, zapraszamy na zakupy.
Vacus
Masz pytania?
Dzwoń: +48 12 267 77 55
Pisz: biuro@vacus.pl
Więcej o... »

Zamykaj próżniowo przed mrożeniem


Zamykaj próżniowo przed mrożeniem


Chyba każdy z nas doświadczył nieprzyjemnego wrażenia smakowego i zapachowego względem zamrożonych w zwyczajnych warunkach produktów spożywczych.  Pojawiająca się tzw. „obsuszka” na mięsie, charakterystyczny zapach „lodówki” i równie charakterystyczny posmak to efekt nieprawidłowego przechowywania.

Istnieje skuteczne rozwiązanie – pakowanie próżniowe

Pakowanie próżniowe w woreczki ma na celu nie tylko wydłużenie przydatności do spożycia. Równie ważną zaletą tej metody jest stworzenie bariery przed tym co znajduje się poza opakowaniem. Pozbawienie tlenu i hermetyczne zamknięcie gwarantuje uniknięcie mieszania zapachów, które w zwykłych warunkach przenikają do produktu.  Co więcej, wewnątrz woreczka nie dochodzi do obsuszania oraz zmiany smaku.

Mając pewność, że nasze produkty spożywcze są przechowywane w najlepszych warunkach i nie tracą z czasem swojej jakości, jesteśmy w stanie lepiej zorganizować zimowe zapasy. Nie ma pośpiechu z opróżnianiem zamrażalki zanim jej zawartość nie będzie już dla nas satysfakcjonująca. Używając pakowarki chętniej sięgniemy po smaczne i pełnowartościowe produkty w środku zimy.


Tabelka porównawcza artykułów spożywczych poddawanych mrożeniu w zwykłych workach a zapakowanych próżniowo
. Podawane wyniki należy traktować orientacyjnie i w przybliżeniu, gdyż jest to zależne między innymi od jakości początkowej produktu.



Pakowanie próżniowe w woreczki to rozwiązanie szczególnie polecane dla:

  • Producentów własnych domowych wyrobów wędliniarskich
  • Myśliwych
  • Wędkarzy
  • Wszystkich, którzy preferują posiadanie zapasów w swojej zamrażalce
 
 
Każdy kto dołoży trudu do wyprodukowania własnej wędliny nie chciałby z pewnością utracić jej walorów smakowych i jakościowych. W tym celu inwestycja w dobrą pakowarkę próżniową jest zakupem niezwykle trafionym i z czasem bardzo docenionym, szczególnie jak porównamy nowy sposób mrożenia z dotychczasowym.

Mrożenie owoców i warzyw
Mrożenie owoców i warzyw wydaje się być bardziej kłopotliwe ze względu na delikatność surowca. Istnieje rozwiązanie, które pozwala ochronić pakowany próżniowo produkt przed zgnieceniem. Regulator ciśnienia w pakowarkach próżniowych LAVA [w zestawie z wybranymi modelami lub do dokupienia – pasuje do każdego modelu] pozwala kontrolować moc wysysanego powietrza. Dzięki tej funkcji możemy odprowadzić go mniej i wcześniej uruchomić proces zgrzewania. W przypadku bardzo delikatnych owoców (maliny, truskawki) radzi się aby przed zamykaniem z regulacją,  włożyć je wcześniej ( np. na talerzu / tacce) do zamrażalnika.



Dlaczego pakowarki Lava?
Urządzenia marki LAVA są produkowane z myślą o wszechstronnym zastosowaniu, także w przypadku pakowania delikatnych produktów. Wysokie parametry osiąganego podciśnienia sprawiają, że warunki do przechowywania / mrożenia są doskonałe i stanowią idealną ochronę. Intuicyjna, prosta obsługa, a także napisy pomocnicze na obudowie w języku polskim sprawiają, że są to urządzenia bezproblemowe, niezwykle lubiane w codziennym użytkowaniu. 5-letnia gwarancja świadczy o najwyższej jakości wykonania, a samo urządzenie ma być poprostu bezawaryjne.









Płatności on-line realizuje:
Wysyłki realizują:
współpraca i reklama
opracowanie Prekursor