Urządzenia LaVide to gotowe rozwiązania w postaci naczyń o określonej pojemności lub termostaty, przeznaczone do użycia z własnym pojemnikiem / wanną. Doskonale dopracowane, odpowiadające najwyższym oczekiwaniom i wymogom dotyczącym gotowania sous vide.

Gotowanie sous vide
Cyrkulator LaVide
Wanna LaVide

Perfekcyjnie dopracowane parametry
Urządzenie jest pojemnikiem/naczyniem ze stali nierdzewnej, które napełniamy wodą aby umieścić w nim zapakowane próżniowo potrawy. Gotowanie następuje przy relatywnie niskiej temperaturze panującej wewnątrz.

Urządzenie sous vide jest najważniejszym, najlepiej dopracowanym narzędziem do gotowania omawianą metodą. Żadne inne alternatywne sprzęty nie są w stanie utrzymać temperatury w tak dokładny sposób i na stałym poziomie, jak to jest wymagane przy tej metodzie przyrządzania potraw.

W urządzeniach LaVide dokładność ustawienia temperatury wynosi 0,1°C, co jest znane wyłącznie w technologiach laboratoryjnych. Urządzenia, jako sterownik, posiadają wbudowany PID – procesor komputerowy, który w sposób stały i permanentny mierzy różnicę między rzeczywistą i zadaną temperaturą, ciągle ją regulując. Dzięki temu, w naczyniu powstaje ruch wody, bez pomocy pompy czy silnika, co w dużym stopniu przekłada się na koszty użytkowania, które, szczególnie przy dłuższych czasach gotowania, odgrywają znaczącą rolę.

Użytkowanie termostatu zwiększa możliwości dotyczące pojemności ogrzewanego naczynia / wanny. Przy użyciu modelu LV.50 jesteśmy w stanie korzystać aż z 50 l wody.

Oszczędność energii
Dokonując wyboru urządzenia sous vide, dostępnego na rynku, warto zwrócić szczególną uwagę na zużycie energii, jakie będzie wynikać z jego użytkowania. Gotowanie w niskich temperaturach charakteryzuje się wydłużonym czasem przygotowania, dlatego tak ważna jest analiza tego parametru. Patrząc długofalowo, zakup energooszczędnego rozwiązania pozwoli zmniejszyć dodatkowe koszty, osiągając w pewnym sensie zwrot inwestycji w wysokiej jakości urządzenie.

Przy dobrych warunkach koszty użytkowania naszego urządzenia LaVide średniej wielkości wynoszą 0,15 EUR /h, czyli ok. 0,7 PLN /h. Porównując to np. z piekarnikiem, który w tym samym czasie ma pięciokrotnie większe zapotrzebowanie na energię, dochodzimy do wniosku, że urządzenia LaVide to naprawdę korzystne i ekologiczne rozwiązanie.

Woda nie musi być wymieniana po każdym gotowaniu, o ile jest zapachowo neutralna i klarownie przejrzysta.

Urządzenia dostępne są w różnych wersjach pojemności. Istnieją także modele z dzielonymi przegrodami, wówczas każdą z nich możemy indywidualnie programować. Doskonale sprawdzają się także urządzenia, które są samymi podgrzewaczami (termostaty)..

marka LaVde

Do optymalnego wyposażenia każdego urządzenia LaVide należą:

  • Precyzyjne ustawianie temperatury z dokładnością do 0,1°C
  • Programowalny timer
  • Zintegrowany spust wody, jeśli urządzenie jest w wersji z pojemnikiem (wyłączając model V.80select).



przegródki
urządzenia LaVide
Kranik spustowy
spust
dno wanny
Zalety pakowarek próżniowych LAVA

Powiązane produkty

Wanny LaVide

Sous vide - LV.140

LV.140
5 674,24 zł
Profesjonalna wanna do gotowania sous vide z deklem. Czas realizacji: do 10 dni roboczych
Wanny LaVide

Sous vide - LV.280

LV.280
6 148,00 zł
Profesjonalne urządzenie do gotowania sous vide z pokrywą.
Wanny LaVide

Sous vide - LV.560

LV.560
9 378,72 zł
Profesjonalne urządzenie do gotowania sous vide z pokrywą. Czas realizacji: do 10 dni roboczych
Wanny LaVide

Sous vide - LV.80

LV.80
4 877,60 zł
Profesjonalna wanna do gotowania sous vide z deklem.
Wanny LaVide

Sous vide - LV.80 select

LV.80select
3 361,36 zł
Profesjonalna wanna do gotowania sous vide z deklem. Czas realizacji: do 10 dni roboczych

Komentarze (0)

Brak komentarzy w tym momencie.
Produkt dodany do ulubionych
Dodano do porównania