Koszyk jest pusty, zapraszamy na zakupy.
Masz pytania?
Dzwoń: +48 12 267 77 55
Pisz: biuro@vacus.pl
Zgrzewarki, woreczki i pojemniki do pakowania próżniowego.
Więcej o... » Grilluj z próżnią!

Grilluj z próżnią!


Każdy przyzna, że najsmaczniejsze potrawy z grilla to te, które samodzielnie przygotowaliśmy, odpowiednio wcześniej nakłuwając i marynując mięso. Najlepiej jeśli zrobimy to dzień wcześniej, by wszystko podczas leżakowania w lodówce zdążyło „nabrać” wspaniałego smaku ulubionych przypraw. Co zrobić jeśli nie mamy na to czasu albo wypad z przyjaciółmi pojawił się spontanicznie?

Próżnia spieszy nam z pomocą! W jaki sposób?

Okazuje się, że zamknięcie próżniowe mięsa w marynacie, pozwala w krótkim czasie uzyskać efekt wielogodzinnego przechowywania w lodówce! Podczas „odsysania” powietrza z wnętrza pojemnika dochodzi do „wchłonięcia” przypraw w strukturę mięsa, na które, mówiąc kolokwialnie, marynata „napiera”.

Ta „magiczna” sztuczka naprawdę działa i może być bardzo pomocna w przypadku niespodziewanych gości ale nie tylko! Pomysł doskonale sprawdzi się w codziennym przygotowywaniu obiadów, kiedy chcemy szybko i skutecznie przyprawić np. kotlety.

Zalety?

  • Pojemniki próżniowe wykorzystasz nie tylko sezonowo do marynowania mięsa na grilla, ale także do przygotowywania obiadów i co najważniejsze, do przechowywania żywności. Dzięki takiemu zamknięciu znacznie przedłużymy świeżość potraw i artykułów spożywczych, których nie będziemy więcej marnować!
  • Dość mieszających się zapachów w lodówce! Próżnia skutecznie zatrzyma cenny aromat tam, gdzie go najbardziej potrzeba – w potrawie!
  • Nie przepłacaj za gotowe mięso na grilla!
  • Kiepska pogoda? Grill odwołany? Bez obaw! Mięso zamknięte próżniowo poczeka na najbliższą okazję!

Jakie pojemniki?


Do natychmiastowego marynowania należy użyć pojemników z zamykaniem próżniowym. Praktycznym rozwiązaniem są większe opakowania, które pozwalają przyprawić duże porcje. Jeżeli przewidujemy spotkanie w licznym gronie, świetnie sprawdzą się uniwersalne pokrywki, które nałożymy na własne naczynia o dobranej średnicy.

Naczynia próżniowe pozwolą na przechowanie tego, co zostało – mięsa, sosów i sałatek!


Przygotowanie mięsa na grilla - krok po kroku!

1. ROZBICIE I NAKŁUWANIE MIĘSA spowoduje, że będzie ono miękkie

a przyprawy będą miały szansę dotrzeć głębiej w jego strukturę.

Praktycznym narzędziem jest tzw. siekacz do mięsa (siekacz i tłuczek 2w1), który dzięki 49 ostrzy błyskawicznie robi setki nacięć w mięsie oraz dokładnie je rozbija.

 

2. WŁOŻENIE MIĘSA DO ULUBIONEJ MARYNATY w pojemniku próżniowym lub

we własnym naczyniu lecz z użyciem specjalnej UNIWERSLANEJ POKRYWKI.


          

3. ODESSANIE POWIETRZA
z wnętrza pojemnika/naczynia przy użyciu ręcznej

pompki lub (jeśli posiadamy) odpowiedniej pakowarki próżniowej.

 

WSKAZÓWKI:
- Zamknięte próżniowo mięso powinno być przechowywane w lodówce (w przypadku jeśli przygotujemy je na długo przed grillowaniem).





Płatności on-line realizuje:
Wysyłki realizują:
współpraca i reklama
opracowanie Prekursor